“Pecah Telurnya Buk” – It’s Bandung Day 5

Hari sebelumnya sila klik It’s Bandung Day 4

15 Ogos 2011

Hari ni hari last kami kat sini. Seperti yang di plan sebelum ni kami terus ke Pasar Baru & target nak beli telekung, kain batik & kain pelikat. Kali ni dinamakan sopink terdesak. Sebab nya lepas je siap beli ni terus ke airport. Wak kata dia boleh ikut jalan short cut ke airport ikut jalan kampung. Kurang sikit jem nya. Hasil dari tangkapan pagi ni aku beli kain pelikat & kain batik (tak silap aku 1 kodi untuk setiap kain) total semua RM 100.00. Lepas tu aku beli telekung  2 pasang dengan harga RM 35.00. Aku jugak ada kirim kek kat wak. Wak kata kawan nya yang buat murah sikit dari kedai. Aku beli 2 biji harga nya RM 48.00. Besar jugak kek ni satu perisa cheese satu perisa chocalate.

Lepas ucap goodbye & bayar baki bayaran kat wak kami ke kaunter untuk bayar airport cas RM 24.00 seorang. Lepas tu sessi melambakkan barang ke atas lantai sebab nak timbang beg. Ni kes takmo bayar lebih. Tapi kat Bandung ni staff air asia dia very helpful. Takat 3,4 kg lebih tu derang pejamkan mata je. Lepas settle semua dengan luggage kami berposing2 kat airport ni buat kali yang terakhir. Tak tahu la bila boleh datang lagi. Yang penting ongkos nya ada kalau nak ke mari.

Tu jaket baru beli

Sini pon jadi

Dia bawak balik jugak. Kat chow kit melambak wey

Bye Bandung

Sampai LCCT random cek kena tax ngan kastam RM 100. Sebab kan kami berlima so dia ambik sorang RM 20.00. Cisss first trip aritu terlepas. Kali ni kena plak. Nasib baik murah je. Dari LCCT kami ambik bus ke KL Sentral. Sorang RM 9.90. Dari KL sentral kami ambik taxi terus ke rumah. Tambangnye dalam RM 20.00. So hari ni berbuka puasa kat rumah. Best sebab dah lama rasa nye berbuka puasa di perantauan. Hooreyy…dengan ini tamat lah entry Bandung bersama geng separuh UNO.

2 thoughts on ““Pecah Telurnya Buk” – It’s Bandung Day 5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s