i Amnsterdam (Europe 2013) – Day 3

Kelik sini untuk cite sebelumnya.

9 May 2013 (Day 14 – Europe 2013) – LAST DAY

Hari terkhir di bumi Europe. Pagi ni kami bersiap-siap ke airport. Flight MAS dari Schiphol ke KLIA pukol 12 tengahari. Kami ambik bus dari BNB ke Amsterdam Central menggunakan tiket 2 days pass yang kami beli hari tu. Sampai kat Amsterdam Central kami ambik train menuju ke Schiphol. Yang ni kami beli tiket lain yang berharga 4.40 Euro (one way).

Aril bergambo depan Amsterdam Central. Beg tu la yang buat dia & Mr Pappi keje2 kat venice aritu

Aril bergambo depan Amsterdam Central. Beg kat tangan dia tu la yang buat dia & Mr Pappi keje2 kat venice aritu

Sebelom kaunter check in bukak kami bekpes dulu kat menghabiskan serunding. Kami beli kopi & roti lepas tu cicah dengan serunding. Licin akhirnya serunding yang order kat Along ni. Next time bleh kirim kat Along lagi bila dia balik KB. Bila kaunter MAS dah bukak, baru la jumpa ramai beno orang mesia kat sini. Ada yang bercuti macam kami, ada yang datang urusan kerja, team sukan silat pon ada. Selama jelajah 14 hari ni tak jumpa pon orang mesia.

Dalam flight dah berangan nak makan nasi lemak (so far aku tak dapat lagi nasi lemak telanjang macam chef wan. Maybe route p europe nasi lemak dia proper dari p bangkok kot). Jom layan beberapa gambo di sekitar Schiphol sebelom kami meninggalkan bumi Amsterdam.

Hooreyy nak balik kl dah

Hooreyy nak balik kl dah

Tengah loading food

MAS – Dapat nengok kapel terbang MAS dah rasa separuh diri di tanah air rasa nya. Haha propa sungguh statement. Macam le 10 tahun kat europe

Kat Schiphol pon banyak tulip. Kalau tak berkesempatan p Kuehenhof Garden boleh la posing-posing kat airport ni je

Kat Schiphol pon banyak tulip. Kalau tak berkesempatan p Kuehenhof Garden boleh la posing-posing kat airport ni je

DSC_0172

Bye Schiphol. Sampai kita jumpa lagi

Ok berakhirlah cuti-cuti 14 hari kami di bumi Europe. Lepas ni balik kerja seperti biasa. Maka tamatlah sessi bulan madu masing-masing yek. Keje dah sedia menanti dah tinggi siling kot dokumen atas meja. Sila lah penuhkan balik tabung cap ayam masing-masing untuk trip akan datang yang tak tau lagi bila. (tunggu little princess beso skit)

Cost sepanjang jelajah europe ni akan menyusul tak lama lagi. Daaaa

2 thoughts on “i Amnsterdam (Europe 2013) – Day 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s